Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Hibák, amiket ne kövess el esküvő szervezéskor

Tudod, mik a leggyakoribb esküvői baklövések? Jó lenne előre repülni az időben, hogy elkerüld a kivédhető a hibafaktorokat? Most hoztunk néhány megtörtént esetet, hogy te már ne kövesd el őket.

Szolgáltató a lelke mindennek: 
Gondold át, mennyi terhet akarsz/tudsz magadra vállalni a szervezés mellett? Szuper dolog, ha ügyesen sütsz, de biztos, hogy azt szeretnéd, hogy pont az esküvőd előtti napokon még éjjel is dekoráld a süteményeket? Érdemes megfontolnod azt is, hogy anyukád a legmegfelelőbb személy-e arra, hogy 1 nappal a Nagy Nap előtt papír virágokkal lógjon le a csillárról? Bízd inkább egy profi csapatra a dekorációt és a süteményeket, de mindenképp ellenőrizd, hogy bejegyzett szolgáltatóval állsz-e szemben. Mint tudjuk, a szó elszáll, az írás megmarad, így fixáld le írásban, hogy mit szeretnél és ezt a szolgáltató mennyiért vállalja.

Korábbi menyasszonyok tapasztalatai alapján semmiképp sem érdemes spórolnod a fotóson, a videóson és a ceremóniamesteren, őket pedig a fontossági sorban a dj/zenekar követi. Egy jó ceremóniamester kézben tartja az esküvő menetrendjét, segíti a fotós munkáját. Figyel az olyan apróságokra, hogy ha uszályos ruhád van, ne felejtsétek el leengedni a templomban vagy a fotózáson legalább pár kép erejéig, lehetőleg az elején, hogy ne legyen gyűrött a ruha. Ezeket a képeket látva, igazán kár lenne kihagyni, nem igaz?

    

Egyedül vagy segítséggel: Erről nagyon megoszlanak a korábbi arák tapasztalatai. Van, aki több teendőt engedne ki a kezéből és van, aki amiatt bosszankodik, hogy amit nem ő intézett, az biztony nem úgy sikerült, mint szerette volna. A mi javaslatunk, hogy te válassz, fixáld a szolgáltatókkal a megrendelésedet. Érdekesség: A legtöbb menyasszony, ha újrakezdhetné biztosan esküvőszervezőt fogadna. Te még épp időben vagy, ha nem vagy biztos benne, hogy szeretnéd lebonyolítani a szolgálatók felkutatását, akkor bizony érdemes profihoz fordulnod.

Ráérünk arra még! Lehet, hogy néhány apróság csak fél órát vesz igénybe és azt gondolod, hogy erre még az esküvő hetén is bőven lesz időd, de hidd el utólag hálás leszel magadnak, hogy nem hagytad a csip-csup ügyeket az utolsó pillanatra. Az esküvő napja előtt már pakoljátok be a kellékeket az autóba, hogy emiatt biztosan ne  legyen csúszás. Esküvő szervezés esetén hatványozottan igaz, hogy amit, ma megtehetsz....

Még néhány jótanács mai feleségektől:

  • Ne rohanj, írj egy rövid check-listát, így biztosan nem marad a gyönyörű csokrod a szobában vagy nem felejted el átcserélni az ékszereidet a fotózás előtt.
  • Váltócipő: Gyönyörű cipőben, gyönyörű képek készülnek majd rólad, ebben biztosak vagyunk, de mint tudjuk a gyönyörű cipők ritkán kényelmesek. Biztos, ami biztos, készíts be egy váltócipőt.
  • "Mert így illik": Szomorú tény, de sok feleség az esküvő utáni tapasztalataival már nem hívná meg azokat a vendégeket, akiket szíve szerint kihagyott volna, de az illem megkövetelte. Ez a ti napotok és ezt fontos szem előtt tartanotok, illem ide vagy oda. 
  • Ne foglalj állást szállás téren: Vannak vendégeid, akiknek sokat kell utazniuk és dilemmázol a szállás foglaláson számukra? Ha figyelembe veszed a korábbi menyasszonyok tapasztalatait és nem 1-1 vendégről van szó, akkor ebből inkább maradj ki. Az egész násznép elszállásolása esetén, kérhetsz ajánlatokat néhány szállásadótól, akár nagyobb létszám esetén kedvezményről is érdemes érdeklődnöd, vagy ajánlhatsz Airbnb foglalási opciókat, de a végső döntést bízd inkább rájuk.
  • Váltóruha: A váltócipő után ne feledkezz meg a váltóruháról sem, ha az esküvő helyszínén töltitek az éjszakát, bár biztosan imádod a menyecske ruhádat, nem biztos, hogy másnap abban szeretnél hazamenni és aludni sem a legkényelmesebb benne.

Reméljük tetetszett összefoglalónk, ha pedig a szervezés még azon szakaszában vagy, hogy keresed az igazi ruhát saját magad vagy koszorúslányaid számára, nézz szét webáruházunkban. 

Képek forrása: Pinterest