Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Adventi kalendárium - December 21.

Sikerült már beszerezni az ajándékokat? Szuper, akkor jöhet a következő lépés: a csomagolás. 
Ha nem csak papír tasakba raknád idén az ajándékokat, hoztunk néhány kreatív ötletet.

Ha a visszafogottabb csomagolás híve vagy:

Válassz egyszínű csomagolópapírt és köss rá egy nagy szatén masnit, így visszafogott, de önmagában is mutatós lesz az ajándék.
Ha nem vagy a masnik, szalagok híve, vékony madzaggal kösd át a dobozt, majd szúrj 1-1 apró fenyő vagy tuja ágacskát alá. Az ágacska mellé kerülhet kis csengő, apró gömb dísz, de akár 1-1 szaloncukor vagy mézeskalács is, garantáltan édes lesz a csomagolás!


képek forrása: Pinterest

Ha feldobnád az egyszínű csomagolást, vegyél vastagabb csillámos papírt (hobbi boltokban kapható) és vágd ki szeretteid nevének keződbetűjét. Ha megspórolnád a kezdőbetűk elkészítését, megveheted őket fából is.


képek forrása: Pinterest

Ha bohókásra vennéd a "figurát":

Rudolf, a piros orrú rénszarvas (akiről mi is írtunk az egyik adventi bejegyzésünkben) mára igen népszerű karakter lett. Plüssöket, dekorációkat, karácsonyfa díszeket mintáznak róla. Miért ne lehetne ott a fa alatt? 


képek forrása: Pinterest

Ha kedveled a mintás ajándékcsomagokat:

Ha kedveled a karácsonyi színkavalkádot, nyugodtan használj mintás csomagolópapírt. Minták, pöttyök, csíkok, feliratok.. karácsonykor semmi sem túl sok!
Arra azért figyelj, hogy színeiben harmonizáló elemeket kombinálj.


képek forrása: Pinterest

Kísérő kártyák

Ha jó előre becsomagolod az ajándékokat, bizony előfordulhat, hogy nem vagy benne biztos, melyik ajándék kié. A megoldás: használj kísérő kártyákat!
Rengeteg szebbnél szebb kártyát látni a boltokban, de sok ötletes nyomtatnivalót is találhatsz a neten. 

Én egyik évben egy postai feladóvevény jellegű kártyát találtam, melyen szerepelt, hogy a csomag az Északi sarkról érkezett a Mikulástól. Ráírtam az ajándékozott nevét, a szállítás dátumát és a módját is: a kéményen keresztül! A szeretteim nagyon kedvelték az aranyos és ötletes kis kártyákat.


képek forrása: Pinterest

A kísérőkártyán teljes egyszerűséggel lehet csak az ajándékozott neve, de lehet idézet, tipikus karácsonyi szöveg, esetleg valamilyen figura: karácsonyfa, mézeskalács. Lehet játszani a formákkal is, lehet kerek vagy négyzet alakú.


képek forrása: Pinterest

Reméljük sikerült néhány hasznos ötletet adnunk és idén sok szép kézzel dekorált ajándék doboz lapul majd a fa alatt!