Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Adventi kalendárium - December 20.

A Crystal csapat karácsonyi süti sütést tervezett, de receptünk egy összetevője elveszett, fejtsd meg fejtörőnket és ha tetszik, készítsd el te is havas süteményünket.

Hozzávalók / 2 adag

  • 25 dkg finomliszt
  • 12.5 dkg vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk narancshéj
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek cukor (a beleforgatáshoz)
  • 1 ek ...... ???

Válaszolj a kérdésekre és a kezdőbetűket összeolvasva, megkapod a megfejtést, ami hiányzik a receptből.

  • Karácsonykor díszítjük, van ilyen színű átlapolt pamutruhánk is (7 betű) 
  • Így hívják mandula színű Szendelbacher kesztyűnk színé (7 betű)
  • Télen hulló csapadék: (2 betű)
  • Szilveszterkor igazán különleges és visszaszámolva várjuk (5betű)
  • Az eresz lelógó dísze a hideg, téli időben, anyaga víz (7 betű)

Elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a narancshéjjal, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a barna porcukrot és a vaníliás cukrot, végül pedig a tojást is (ízlés szerint porcukrot is tehetünk a tésztába).
  2. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, és formázzunk diónyi golyókat.
  3. A kristálycukrot és a fahéjat keverjük össze egy tányérba, majd a tésztagolyókat hempergessük meg benne.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb a golyókat, majd villával nyomjuk le mindegyiknek a tetejét.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt készre.
  6. A sütőből kivéve helyezzük a kekszeket rácsra, majd hűtsük ki teljesen.A keksz tésztája nagyon finom omlós, kívül pedig ropogós a fahéjas cukortól. A mézeskalács fűszerkeveréknek köszönhetően igazi karácsonyi aprósütemény, melyet hűvös helyen, hosszabb ideig tárolhatunk.
  7. A keksz tésztája nagyon finom omlós, kívül pedig ropogós a fahéjas cukortól. A mézeskalács fűszerkeveréknek köszönhetően igazi karácsonyi aprósütemény, melyet hűvös helyen, hosszabb ideig tárolhatunk.

Sütési hőfok: 160°C

Forrás: Nosalty