Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Adventi kalendárium - December 15.

Azoknak, akik tegnapi bejegyzésünk hatására nem kerekedtek fel és látogattak el valamelyik karácsonyi vásárba, ma egy kis édes bűnbe esést szervírozunk elsőkézből. A karácsony elképzelhetetlen szaloncukor nélkül, így mi is készítettünk egy házilag készült, rendhagyó változatot. Kattintsatok, ha kíváncsiak vagytok, milyen lett idén a Crystal szaloncukor.

Mai bejegyzésünkben egy olyan édesség receptet hoztunk nektek, amit akár ajándékba is adhattok a szeretteiteknek, de garantáltan örülni fognak neki a kollégáitok is céges ajándékozás esetén. Az sem baj, ha nem vagytok kifejezett konyhatündérek, ha sütésről van szó. Ez a recept akkor is ideális, ha szívesen bevonnátok gyeremeke(i)teket a karácsonyi édesség elkészítésébe.

Aszalt gyümölcsös szaloncukor bonbon

Hozzávalók:

Aszalt szilva, sárgabarack, datolya, füge, aranymazsola - lehetőség szerint puhább gyümölcsöket válasszunk.

Csonthéjasok: dió, mandula, kesudió - nem kötelező

Csokoládé: tej, ét vagy fehér

Igény szerint alkohol a beáztatáshoz, pl. rum.

Elkészítés:

  1. Vágjuk össze apróra az aszalt gyümölcsöket. Ha keményebb gyümölcsöt választotok, érdemes előtte alkoholba beáztatni. 
  2. A cél az egészen pépesre darabolás, ezt követően alaposan gyúrjuk össze, és formázzunk belőle kis szaloncukrokat. Ha van gyermek a családban a készítés ezen szakaszába nyugodtan be tudjátok őket vonni. (Én nem szeretem keverni a gyümölcsöket, helyette inkább dióval szoktam megbolondítani a szaloncukraimat. A kedvencem, amikor az aszaltszilva közepébe rejtem a diódarabot és az így kapott bonbonkákat a végén étcsokoládéba mártom.)
  3. A cukorkákat sorakoztassátok sütőpapíron, legjobb, ha a sütőpapírt egy süteményrácsra tesszük, így hamarabb szárad a külseje.
  4. A mázhoz felolvasztunk keserű csokit vízgőz fölött, egyenként belemártjuk a szaloncukrokat, és rácsra tesszük.
  5. Ha megszáradt a máz, helyezzétek karácsonyi dobozba, de fontos, hogy a rétegeket mindenképpen válasszátok el egymástól sütőpapírral. Ha igazán kreatívak vagytok, készíthettek klasszikus szaloncukorpapírt a bonbonoknak. 

    Jó étvágyat! 

(Az alaprecept és a kép forrása: Nosalty.hu)